Dobra dela

Taborjenje Odprimo srce 2012 - julij

Taborjenje Odprimo Srce od 16. do 20. julija 2012

Taborjenje Odprimo Srce je dobrodelne narave, ki se je odvijal v okolici Ljubljane – Horjul. Namenjen je mamicam samohranilkam z otroci. Naš glavni cilj je bil poglabljanje povezanost z Naravo zunaj in znotraj nas.

5

Film 1. del

Film 2. del

VTISI S TABORJENJA

Bilo nam je super, učitelji so bili odlični, zabavni, prijazni. Kopanje je bilo odlično, šotorjenje in spanje v gozdu mi je bilo všeč. Kuhanje je bilo čisto v redu. Primož nam je veliko povedal o rastlinah in živalih. Večeri ob ognju so bili super. To bi zelo rada ponovila.

– Diana Legani

Tabor v oziroma ob gozdu je do sedaj moja prva taka izkušnja. Nisem si predstavljala, kako bo potekalo, vsekakor pa sem vedela, da bo novo doživetje. Vreme nam je bilo več kot naklonjeno; topli in suhi dnevi, noči sicer še vedno premrzle. Veliko aktivnosti, rekvizitov, zanimivih idej in pestrih izletov, ob katerih nam definitivno ni moglo biti dolgčas. Kuhanje, dolgi pogovori ob ognju, skupinske igre, vse to in še več mi bo ostalo za vedno v spominu. Druščina naša je bila super, da mi je zdaj, ko je zadnji dan, kar malo hudo (vsi so/ste mi prirasli k srcu). Navdušena sem bila nad opazovanjem neba, iskanjem kač, poslušanjem nočnih živalskih glasov, rastlin in vseh darov, ki nam jih ponuja mati narava.

Rada bi se zahvalila vam izvajalcem za vse, kar ste edinstvenega prispevali in vas pohvalila, ker ste res izjemne osebe, občudovanja vredne. Srčno upam, da se še kje, kdaj srečamo, če že ne ponovimo kaj takega. Hvala še enkrat, Gorazdu, Anji, Primožu.

– Romina

V taboru mi je bilo zelo všeč, čeprav sem bila prvič. Bilo je super sploh v šotoru. Zanimivo je bilo, ko smo kuhali na ognju, pogovori ob ognju, ko smo šli na sprehode in ko smo šli gledat kače s Primožem. V bistvu mi je bilo zelo zanimivo na sploh.

– Zorica Legani

Na taboru sva uživala oba, razen prvega dne (glavobol). Slišala sem veliko novih stvari in se marsikaj naučila. Spanje v gozdu je bila super izkušnja. Tukaj sem videla, kako malo potrebuješ, da si srečen. Družba je bila odlična, vesela sem, da sem vas spoznala.

– Tina in Žak

Prvič v taboru, super izkušnja. Vsak večer igre, pogovori, heci in smeh ob kurjenju ognja. Kuhali smo bučke, kar je bila zame prvič vegi hrana, kopali smo se na jezu, imeli bližnje srečanje z modrasi, šli na pohod, spali v gozdu, gledali in z zgodbami raziskovali naša ozvezdja, poslušali glasove v gozdu, … Super izkušnja! Kako malo človek potrebuje za srečo in preživetje. Super ekipa!

– Đulijano, Valerija, Armanda, Matej, Robert

Koordinatorji: Primož Bizjan, Anja Bošnjak, Gorazd Rožnik

 Radi se imejte in veliko se smejte!

PRIJATELJI:

zavod 397 - logo

Taborjenje Odprimo srce 2012- avgust

Taborjenje Odprimo Srce od 13. do 17. avgusta 2012

taborjenje avgust 2012

Zahvala materinskega doma in varne hiše Gorenjska!

Najlepše se vam zahvaljujemo, ker ste naše mamice in otroke povabili na Taborjenje Odprimo Srce. Tako eni kot drugi so se iz taborjenja vrnili navdušeni nad novimi doživetji in spoznanji, polni lepih vtisov in pozitivne energije. Prav vsi so bili veseli nove izkušnje in se veselijo tudi možnosti, da bi se česa podobnega udeležili še kdaj. Vsi skupaj se vam še enkrat iz srca zahvaljujemo, da ste jim tako izkušnjo omogočili.

Želimo Vam še veliko lepih dni in obilo uspehov!

VTISI S TABORJENJA

Taborjenje odprimo srce je bilo zame in za mojega sina ena najlepših dogodivščin, ki je ne bova nikoli pozabila. Pred prihodom na tabor sem se spraševala kako bo, kje, kdo bo… torej tisoč in eno dilemo kako bova s sinom doživela oziroma preživela čas taborjenja, ker še nikoli nisva ne taborila, ne šotorila in sama sem imela velik strah pred vsem kar leze in gre. Pa vendar prvi vtis ko smo prišli na kraj kjer smo si potem (s pomočjo čudovitih vodij) postavili svoje šotore je bil zame neverjeten…sam kraj, ljudje,…preprosto sem začutila notranjo harmonijo, ki se je ne da opisat, potrebno jo je doživet. Za naju je bilo to nekaj čisto neznanega in nisva vedela kako zgleda življenje v taboru vendar sva se hitro prilagodila in zaživela kot prava tabornika v sožitju z naravo. In kaj hitro sem izgubila strah pred živalmi. Kajti na taboru smo se pogovarjali o naravi, o živalih (spoznali kako veliko zmot imamo ljudje o živalskih vrstah), hodili smo raziskovat gozd, se kopali, se igrali in peli pesmi, obiskali zoo park… Bilo je čudovito, zelo poučno in čas je kar prehitro zdrvel mimo nas. Prepričana sem, da nama bo to taborjenje ostalo v najlepšem spominu.

 – Petra

Tokrat ne bom pesnila, bom kratka in jedrnata. Taborjenje je res super in fajn, spoznala sem kaj me dejansko pomirja in zares osrečuje, druženje s prekrasnimi ljudmi v naravi : ) Z Enejem se zahvaljujeva za še en čudovito preživet teden.

– Romina

Vtise s taborjenja težko strnem v par stavkov, ker je bila za nas prečudovita izkušnja. Predvsem je bilo to nekaj novega. Čeprav sem zaradi lastnih dvomov  težko prišla, sem na koncu z še večjo težavo odšla. Toliko novega znanja, izkušenj, doživetij, predvsem pa zelo odprtih in prijaznih ljudi in vse to v samo 5-ih dneh. Najbolj moram pohvaliti skrb za otroke, pripravljenost se vedno ukvarjati z njimi in jih SLIŠATI. Zdaj sta oba navdušena nad naravo, mlajši se pa tudi nič več ne boji “zlobnega volka”, saj ga je “stric Primož” podučil, da je strah popolnoma odveč. Najbolj pa je smešno, ko gremo na sprehod kam v naravo in me sinova kar naenkrat ustavita in rečeta :”Mami, pazi, da ne uničiš pajkove mreže!”,tako pozorna na drobne stvari okoli sebe nista še nikoli bila. Moram pa priznati, da je bila vrnitev v vsakdanjost na začetku kar malo težka, saj nam je tista neobremenjenost z telefoni, televizijo, denarjem in še marsičem drugim postala všeč. Vsekakor se bomo potrudili udeležiti čim več takšnih taborov, ne glede na ceno, saj se te izkušnje z denarjem ne da poplačati.

– Mirjana

Podarjena hrana za Taborjenje Odprimo Srce!

V teh poletnih dneh ste v Horjulski enoti Mercatorja lahko opazili nakupovalni voziček, ki vas vabi, da vanj podarite kakšen artikel, ki bo pomagal prehraniti udeležence taborjenja Odprimo Srce za socialno šibke družine.

Center Astera je bil ustanovljen kot neprofitni zavod, katerega cilj je aktivno poseči v družbeno realnost, ter poskušati s svojimi aktivnostmi čim več ljudem izboljšati kakovost življenja. Eden od načinov je tudi organizacija taborjenj, na katera povabimo socialno šibke družine z otroki. Eno izmed takih se je v bližini Horjula že odvilo v juliju, pred koncem poletja pa je planiranih vsaj še dvoje podobnih. Na julijskem smo vsaj za tisti teden poskušali pričarati prijateljsko in sproščeno vzdušje z vsemi obveznimi taborniškimi veselji, ki jih omogoča poletna narava, kuhanje na ognju, igre na prostem, kopanje… Vse štiri mamice samohranilke, še posebej pa njihovih deset otrok je bilo iskreno srečnih ter hvaležnih za to darilo.

Prav tako smo tudi mi, ki snujemo in izvajamo taka taborjenja pri Centru Astera, neizmerno veseli in hvaležni vsem Vam, ki nam pridete naproti z nakupom hrane, vsem, ki nas obiščete in popestrite dogajanje v taborih in vam, ki ste nam odstopili prostor za šotorjenje. Topla zahvala tudi horjulskemu Mercatorju, da je rad prisluhnil pobudi in nam pomaga pri zbiranju hrane.

Z vašo skupno pomočjo bomo še mnogo ljudem, ki so se znašli odrinjeni na rob družbe, še posebno otrokom, lahko polepšali in obogatili spominsko knjigo njihovega otroštva.

Hvala vsem!

 Koordinatorji: Primož Bizjan, Anja Bošnjak, Gorazd Rožnik

Gostje: Matija Jahn, Miha Krofel, Aste B. Košir, Jana Pečečnik, Rajko Bošnjak, Bojana Bošnjak

Taborjenje Odprimo srce 2013

POLETNI TABOR NA RAZAZIJAH

19.8. – 23.8.2013

Taborjenje na RazazijahTaborjenje na RazazijahP8210174

Letošnja bera delovanja Centra Astera se je na svoji najvišji nadmorski višini znašla v drugi polovici avgusta, ko smo odbobnali taborjenje pri Sebastjanu in Desiree na Razazijah. Zbrala se nas je pisana družba, ki je večji dela časa štela tam okrog 15 ljudi, od tega dobro tretjino otrok po letih, vse pa po srcu.

Vreme je bilo poletno, če odmislimo dežek prve noči, katerega uspeh je bil poživljena zelena barva čudovite narave, ki je kipela okrog. Vsako jutro se nam je iz jasnine resnobno pokazal poldanovški obraz in nas spremljal na vseh poteh okrog. Od potepa v Hvalovo jamo (kaj je notri, ne povemo), v snežno jamo in na Hudournik. Povsod in vedno nas je kot zdravilni šal ovijal čist hribovski gozdni zrak ter dobra volja. Drug od drugega smo se učili večno potrebnih znanj in veščin. Od zdravilnih rastlin, poguma, kako skočiš v mrzlo gačnikovo vodo, do čisto navadnega sobivanja brez motenj moderne elektronike.

Posebej posebni so bili večeri v čudovito opremljenemu Sebastjanovem tipiju, ko smo okrog ognja sedeči kot prava indijanska družina govorili, se zabavali, bobnali, peli in igrali na ročno izdelana glasbila.

Omeniti velja tudi nogometne večere ter posledično razbolele piščali, kačino srečanje s mami Tino in kako je trknilo Lizino neizmerno navdušenje nad slepim Bjoernom ob njegov zob, čisto ponesreči da se ve. V splošno zadovoljstvo smo taborjenje zaključili dobre volje in v prepletu novih prijateljskih povezav.

Veselimo se naslednjih srečanj! Vsak, prav vsaka čista duša je vabljena, da se pridruži! Se vidimo!

VTISI S TABORJENJA

V avgustu smo se udeležili tabora v Razaziji. Za moje tri otroke in mene je bilo to čisto novo doživetje, ker še nikoli nismo taborili. Imeli smo se zelo lepo. Doživeli in naučili smo se veliko novega. Čez cel dan smo bili aktivni, zvečer smo se pa zbrali ob ognju v pravem indijanskem šotoru z indijansko glasbo. To je bil pravi odklop. Nacetu in Lizi so bila najbolj všeč glasbena srečanja v indijanskem šotoru, Jaku pa so ostali v spominu pohodi. Tako dobrih počitnic še nismo imeli, tako da se obenem še zahvaljujem vsem, ki so bili za to odgovorni. Spoznali smo, da ne potrebuješ veliko, da si srečen in se imaš fino.

– Tina Balantič

Koordinatorji

Z vami smo bili Primož Bizjan, Sebastjan Gršak, Desiree, permakulturni svetovalec Aljaž, ljubitelji vsega kar leze in gre, kar diši, tiho stoji, živi.

Idejni vodja: Gorazd Rožnik 

Taborjenje Odprimo srce 2014

POLETNI TABOR V HORJULU

21.7. – 25.7.2014

 2014-07-20 11.37.562014-07-20 11.37.552014-07-24 13.11.54

Taborjenje Odprimo Srce smo tudi v letu 2014 združili s Taborjenji Vračanje k naravi, zaradi pomanjkanja sredstev in tudi tokrat smo zelo osrečili nekaj otrok in staršev…

 

Vtisi iz taborjenja

Na začetku se je ulilo kot iz škafa. Tipi, dva velika izposojena šotora-NaZraku.si, ter zbrana druščina smo prvi blagoslov z neba (in vse nadaljnje) dobro preživeli. Vedrili smo ob peki kruha v krušni peči in izdelovanju lovilcev sanj. Vsaj vode za blatne kopeli nam tokrat v bajerju ni zmanjkalo in žabe so pele kot za stavo. Urhi so s svojimi pomirjujočimi u-hi utihnili le takrat, ko je kdo prifrčal v žabnik, da si osveži svoje človeške krake ali doživi nočno idilo iz žabje perspektive.

 2014-07-25 10.58.532014-07-22 15.01.00

Zvečer je tipi oživel. V plesu ognja in senc je človek prav zlahka videl duhove svojih prednikov in dobil občutek, da je svet čaroben. Šotor je ves svetil kot prekrasen lampijon. Rege so imele brezplačne koncerte pozno v  noč, niso jih zmotili ne bobni, ne petje, ne zgodbe davno minulih časov. 

 2014-07-24 21.56.25

2014-07-24 13.15.032014-07-24 13.15.02

Oboroženi z lubenico smo jo mahnili na Koreno (729 m). Gori se nam je odprl prelep razgled na druge Polhograjske hribe ter dežne zavese, ki so se podile okoli Krima. Škotskega goveda in damjakov očitno to ni ganilo, mi pa smo se raje vrnili k ješprenovi mineštri.

 2014-07-22 11.59.502014-07-22 13.19.34

V taboru smo z leskovimi kopji ciljali nagnit jabolček, streljali z loki, na ognju kuhali marmelado in pekli palačinke (seveda tudi vse ostalo), se igrali v in ob vodi, žonglirali, trobili in piskali v piščali ter didžeridu in vse drugo, kar nam je padlo na pamet. 

 2014-07-23 16.17.032014-07-24 14.25.212014-07-23 17.25.12

Sredi tedna je šel mlajši del družbe v ZOO Park Rožman, starejši otroci pa smo se čez drn in strn napotili do jame. Mimogrede smo nabrali lisičke za lisičjo juhico in pri stari domačiji pod lipo vredno svojega imena zapeli njej v čast. Jamski rov je bil dobrodošel in učinkovit naravni hladilnik.

 2014-07-23 14.55.332014-07-23 11.17.44

Poseben obisk smo namenili modrasom. Primoževi prijatelji so bili izjemno ljubeznivi. Eden je zvit v klobčič potrpežljivo čakal, da smo si ga vsi prav od blizu in prav natančno ogledali. Čudili smo se, kako so ta bitja mirna, plaha in neagresivna. Sladkali smo se z robidnicami, opazovali sledi v pesku in nazaj grede v zapuščenem kamnolomu vzeli s seboj mešanico sivega kamnitega prahu in vode, da smo se lahko zamaskirali v slone.

 2014-07-24 10.55.522014-07-24 11.47.592014-07-24 11.55.44

2014-07-24 12.05.262014-07-24 12.07.46

Pet dni je bilo hitro naokoli, a treba se je raziti, ko je najlepše. Kot že ničkolikokrat smo ponovno začutili, da smo ljudje in edinole ljudje tisti, ki ustvarjamo dobro vzdušje in se lahko imamo skupaj zelo lepo. V preprostih stvareh in radostni igrivosti. Takih trenutkov duša nikdar ne pozabi, saj so iskreni in ljubeči.

2014-07-24 11.06.49

2014-07-24 13.36.432014-07-24 15.42.32

PRIJATELJI

qlandiaAninazvezdiva - logoorfej logo 001na zraku-logoZOO Park Rožman-logo

Taborjenje Odprimo srce 2015

TABORJENJE NA RAZAZIJAH

Mladinski center Tržič

2015 08 10 15.40.37

Letošnje avgustovsko taborjenje na Razazijah nam bo vsem ostalo v prijetnem spominu. Gostili smo družbo mladih iz Mladinskega centra Tržič. Skupaj se je združila poletna energija sonca, mladosti in naših taborniških in življenskih izkušenj, vse skupaj pa je uokvirjala moč starodavnih bregov Razazij, te enkratne mešanice starožitne krajine in divjih gozdov ter kanjonov.

 2015 08 10 19.28.152015 08 10 16.50.06

2015 08 12 11.06.50

Težko je na kratko našteti, kaj vse se nam je dogajalo teh par dni, gotovo vsak nosi svoje spomine, zagotovo pa so vsem ostli vtisi iz gozdnega tabora, tipija, Sebastjanove hiše in njegovih mojstrovin, sveže mrzline Gačnikovih tolmunov in spanja pod milim nebom na vrhu Hudournika, ko so nebo rezali utrinki – perzeide.

2015 08 12 17.09.582015 08 12 19.21.09

2015 08 12 08.18.36

Za mlade iz Tržiča je bila to gotovo nepozabna izkušnja, za nas, ki smo tabor vodili, pa še eno čudovito taborjenje, ki nas povezuje v iskrenem prijateljstvu in čistosti vpogleda v Življenje, kot je.

Hvala vsem, ki ste omogočili letošnje taborjenje na Razazijah … LTO Kranjska Gora, Lidl Slovenija, NaZraku.si, Rakel Studio, Anina zvezdica in vsi sponzorji dogodka Bodimo Prijatelji… Srčna hvala tudi vsem kolesarjem, ki so se podali na kolesarski pobeg iz Horjula v Kranjsko Goro in seveda Gregu Čepon, ki je s svojo zgodbo omogočil, da so mladostniki doživeli nepozabne počitnice…

 

VTISI IZ TABORJENJA: 

Tabor mi je bil všeč zato, ker smo se šli super igre: predvsem igra s frizbijem in baseballom.  Indijanski šotor – tipi je bil zakon. Všeč mi je bilo tudi, da smo se kopali v potokih in igrali na različne inšturmente.

– Asmir, 13 let

Tabor je bil odličen. Inštrumenti, ki nam jih je Sebastjan predstavil so bili zakon. Spanje v divjini je bila prav kul izkušnja, prav tako brezmesno prehranjevanje. Še doma sem začel jesti več zelenjave.

– Jasmin, 15 let

Od tabora si bom najbolj zapomnil dideridu, ki sem se ga naučil igrati. Prav tako je bilo žongliranje z diablom zakon, kar me je naučila Anja. Sebastjanovi inštrumenti so bili super.

– Tilen, 16 let

Tabor je bil top. Kopanje in spanje v divjini je bilo zakon. Naučil sem se veliko stvari.

– Matija, 16 let

Zanimiv tabor. Preživetje v divjini, super. Kopanje zakon.

– Robi, 19 let

Dober tabor. Najbolj si bom zapomnil tipi, igranje na bobne in skakanje in plavanje v gorskih potokih. Težko mi je bilo edino brez mesa.

– Jure, 17 let

Veliko je bilo pajkov. Najbolj zanimiva izkušnja je bilo »spanje« na prostem oz. celonočno opazovanje utrinkov, saj zaradi strahu pred pajki nisem zatisnila očesa.

– Meri, 20 let

Tabor je bil dobr. Kul je bilo biti v naravi in za nekaj dni odklopiti možgane od tehnologije.

Domen, 20 let

Gorazd, Anja, Sebastjan in Primož so bili zakon. Veliko novega so nas naučili.

– Anonimni

Tabor je bil odlično izpeljan. Vse zahvale Gorazdu, Sebastjanu, Anji in Primožu, ki so nas naučili ogromno zanimivih stvari. Nikoli nam ni bilo dolgčas. Tabor je bil posebno doživetje za nas in naše mladostnike. Mladi so se tako lahko preizkusili v sobivanju z naravo, izven domačega udobja in oddaljeni od moteče tehnologije. Urili smo se v timskem delu, ki je bilo še posebej pomembno pri pripravljanju hrane. Opazovanje zvezdnih utrinkov, spanje na prostem, pohodi in plavanje v tolmunčkih, igranje zanimivih iger in inštrumentov, žongliranje z različnimi pripomočki, izdelovanje obeskov iz kamna in izdelovanje lokov… vsak je našel sebi najljubšo aktivnost in razvijal svoje sposobnosti in spretnosti in se pri tem tudi zabaval.

(Mentorice na taboru)

NAREDI ENO DOBRO DELO

  Grega Čepon: ˝Končni rezultat dobrodelne kolesarske prireditve Bodimo Prijatelji! Taborjenja na Razazijah so se udeležili otroci in mladostniki iz mladinskega doma v Tržiču, njihove mentorice in podporniki iz Center Astera. Imeli so se odlično, kar me še posebej veseli. Vedno je lepo videti, da se neka začetna ideja prevrednoti v tako uspešno zgodbo, kot je bilo letošnje kolesarjenje iz Horjula v Kranjsko Goro. Veseli me tudi dejstvo, da sem svoji negativni življenski izkušnji- pobegu od doma- spremenil predznak in s precejšnjo pomočjo Gorazd Rožnik-a ustvaril dogodek, ki pozitivno vpliva na družbeno-socialni položaj otrok in najstnikov. Zahvala gre tudi Dominik Čepon-u za nudenje videoprodukcijskih storitev, Neja Che pri pridobivanju ustrezne dokumentacije, ter ostalim: Aleš Petrič, Andreja Le Potier, Jernej Čepon, Nace, Samo Rep, Maša Zupančič, Marina Maarina, Anita Peklenk, sponzorjem, podpornikom in vsem ostalim!˝

Vidimo se zopet prihodnje leto v še večjem številu!

PRIJATELJI

bodimo prijatelji LOGO2    lidl  na zraku-logo    rakel studioAninazvezdiva - logo

Taborjenje Odprimo srce 2016

TABORJENJE NA RAZAZIJAH

julij 2016

2016 07 08 13.08.30

  V petek, 8. julija smo zaključili prvo taborjenje na Mrzli Rupi, na posestvu Sebastjana in Sare, kjer se je narava poigrala in ustvarila divjo in hkrati pravljično pokrajino.

2016 07 05 09.49.30

Bilo nas je devetnajst, v razponu let od pet naprej. Na tem taborjenju smo prvič preizkusili nov prostor, ki je v primerjavi s prejšnjim bolj povezan z divjino, poseben čar pa mu dodaja šum Trebuščice, ki teče blizu. To je bila naša vodna žila, kamor smo hodili po pitno vodo, umivat od dima dišeča telesa in krepit življensko silo v stiku z ledeno vodo.

 2016 07 05 11.15.46 2016 07 06 17.53.23

Otroci in starši, ki so se odzvali povabilu na tabor, so bili vsi po vrsti prečudoviti ljudje, takoj smo se povezali v bivanjsko skupino, skupaj smo kuhali, se igrali, delili modrosti in izkušnje med sabo. Hodili smo na izlete po okolici, se učili ročnih spretnosti, lokostrelstva, žongliranja, vlekli smo vrv (kjer so nas ženske dobro potegnile), ob večerih pa smo se vsi skupaj posedli v Sebastjanov tipi in pustili, da je stekla preja glasbe in zgodb, tako ali tako pa nas je vedno kaj kmalu uspavalo prasketanje ognja.

 2016 07 05 17.20.03 2016 07 05 17.29.29

Dvakrat nas je ponoči obiskal dež, čez dni pa je bilo vreme sončno, poletno. En dan smo se odpravili tudi na vrh Hudournik, uživali na razgledni točki, potem pa nazaj grede poskakali še v tolmune Gačnika.

 2016 07 07 10.28.18 2016 07 07 13.56.39

Zadnji dan smo se odpravili na izlet na Trnovsko planoto. Na Mali Lazni smo si ob robu travnika skuhali kosilo in ta zadnji obrok kot velika družina pojedli s skupne sklede. Še prej smo iz bližine odstranili dva sveža medvedja drekca. Po metanju frizbija, bumeranga in hrumenju dinozavrovih mladičev po bližnji hosti smo se zgodaj popoldne vrnili v tabor in v miru zaključili zadnji dan.

 2016 07 08 12.19.12 2016 07 08 13.30.43 2016 07 08 13.28.54

Osebno upam in verjamem, da je bilo v tem tednu vsem nam lepo skupaj in da je vsak našel kaj res zase. Morda je Urh upal, dabo nalovil rib za kosilo in Luka, da bo videl modrasa, toda tudi brez tega je narava govorila z velikimi besedami.

Gotovo se še srečamo kje in kdaj.

Primož

 VIDEO

Glasba je nastala spontano, zvečer ob ognju v tipiju 🙂 Hvala Sebastjanu in Primožu!

 

VTISI IZ TABORJENJA

ROK: Z mojim sedemletnim sinom sva se zlahka odločila, da greva na taborjenje, čeprav nisva poznala nikogar od prisotnih. Opis na internetu in fotografije so bile za naju zadosten obet, da nama bo všeč. Ni bilo težko živeti brez mize in stolov, običajne hrane, elektrike, WC školjke, računalnika in tople vode. Nasprotno, bilo je super.

Všeč mi je bilo, ker se je vsak od nas, otrok ali odrasel, gost ali organizator, v določeni meri moral znajti sam – na primer kako se umiti ali kako oprati posodo v potoku. Dnevno sem preizkušal meje svojih zmožnosti – na primer na koliko mestih zmorem s suhimi nogami prečkati deroč potok, kako uporabljati razna nova orodja ali kako težke veje zmorem zvleči iz gozda. Vsak dan je vsak od nas iskal ravnotežje med previdnostjo in željo po premagovanju izzivov.

Užival sem v spoznavanju raznih malih veščin, preprostih domislic in praktičnih trikov za prijetno bivanje v neurbanem okolju. Najmanj težav in največ udobja smo imeli, če smo skupaj poprijeli za delo, pomagali en drugemu, en drugega spraševali za nasvete in znali en drugega prositi za pomoč. Hvala organizatorjem, ki so opravili zelo veliko dela, da nam je bilo zanimivo, zabavno, varno, poučno in udobno.

VORANC: Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se pogovarjali o dinozavrih in ko smo si ogledali Ledeno jamo. Rad sem streljal z lokom, malo sem pogrešal babi. Skupaj z otroki smo se lovili in spuščali “leteči frizbi”.

MIA: Na taboru (5 dni) mi je bilo res vse všeč. Najhuje je bilo, ko ni bilo … mesa! Liya, Ron, Luna, Ela in Ronja so res prijetne in prijazne živali. Morda je bilo res malo preveč sprehodov a najbolj sem si zapomnila, ko sva s Saro naredili rekord na potoku.

LUKA: Meni je bilo na taboru vse všeč, no, razen jote za kosilo in tiste ogabne marmelade. Najbolj pa mi je bilo všeč, ko sva s Primožem šla iskat kače in ko smo šli na sprehode. Všeč mi je bilo, ko sem se naučil kvačkat in žonglirat.

SARA: Na taboru mi je bilo všeč, ko sem oz smo kvačkali in ustvarjali obeske oziroma verižice. Sicer je bila mrzla voda ampak je bilo zabavno hoditi po njej. Samo ni mi bilo všeč, ker smo morali ves čas iti na sprehode. In všeč mi je bilo, ko sem sama zavarovala in okrasila čmrlje gnezdo. DRUGAČE PA JE BILO SUPER!

ALEKSANDER: Meni je bilo najbolj všeč, ko sem vadil biti v mrzli vodi.

MAŠA: Na taboru sem se imela zelo lepo. Uživala sem, ko sem božala mucke. Spoznala sem nove prijatelje (Sara, Mia, Ana). Hvala za lepe dogodivščine.

ANA: Najbolj mi je bilo všeč, ko smo streljali z lokom in ko smo šli na razne pohode. Zelo so mi bile všeč živali Liya, Ron, Ronja, Ela, Luna, Cvetka in Flora. Veliko sem se naučila o rastlinah.

ENEJ: Najbolj všeč mi je bilo, ko smo opazovali žabice v luži. Lepo mi je bilo v Ledeni jami.

GAL: Na taboru sem pogrešal nočno stražo ognja, več prostora za spanje v tipiju in več sadja. Najbolj pa se mi je vtisnilo v spomin streljanje z lokom, žongliranje in skakanje v tolmun Gačnika, kjer pozabiš na mrzlo vodo.

URH: Najbolj mi je bilo všeč, ko smo šli na nočni pohod, bilo mi je všeč, ko sem se naučil kvačkat in ko sem streljal z lokom. Prvič v življenju sem slišal za besedo tolmuni, sedaj vem kaj je to. Opazovali smo živali. Spal sem v velikem Tipi šotoru, kjer smo tudi kurili. Všeč mi je bilo, da smo se umivali v bližnjem potoku. Imel sem se lepo.

PRIJATELJI

št.certifikata ŠVIGELJ

EKO kmetija Švigelj

 na zraku-logo

Zbirajmo plastične zamaške

ZBIRAJMO PLASTIČNE ZAMAŠKE

 pokrovčki

Društvo Vesele Nogice in Center Astera smo združili moči v akciji ZAMAŠKOJED NATEČAJ 2014, s katerimi pomagamo otrokom s posebnimi potrebami.

Najprej bi se vam zahvalili za pridno zbiranje zamaškov v preteklem letu. Z vašo pomočjo smo zbrali skoraj 20.000 kg zamaškov! Pridno jih zbirajte še naprej, mi pa bomo z zbranimi sredstvi pomagali tistim, ki potrebujejo pomoč. V imenu vseh otrok s posebnimi potrebami in njihovih družin se vam iskreno zahvaljujemo.

Vsi si želimo, da bi bili nekoč naši otroci čim bolj samostojni. Njihov uspeh je v veliki meri odvisen od pomoči vrhunskih strokovnjakov iz različnih zdravstvenih področij. Za njihov napredek in lajšanje bolečin so potrebne različne terapije, kar pa staršem otrok predstavlja visoke stroške. Cena 45 minutne terapije, s katero lahko otroku znatno zmanjšamo bolečine, lajšamo simptome cerebralne paralize, pomagamo pri sproščanju mišic in vezivnega tkiva ter ohranjamo njihovo gibljivost, stane od 30 do 50 EUR. Učinek ene terapije pa ni trajen, zato jih je potrebno nenehno izvajati. Društvo pomaga staršem s sofinanciranjem terapij in pripomočkov za nego in lažje nameščanje oseb s posebnimi potrebami. Manjši del sredstev društvo namenja tudi za financiranje prostorov društva, ki so namenjeni izvajanju terapij in vaj. Prostori društva so opremljeni z ustrezno opremo in so dostopni staršem in skrbnikom otrok 24 ur dnevno, vse dni v letu.

Ker trenutni časi niso preveč naklonjeni donacijam in sponzorstvom, se je društvo odločilo, da bo sredstva za svoje delovanje zbiralo tudi z zbiranjem plastičnih pokrovčkov in starega papirja. Istočasno pa tako spodbujamo ekološki odnos do okolja in med mladimi širimo prostovoljstvo in dobrodelnost. Pri tem nam lahko pomaga prav vsak izmed vas.

Za dodatna pojasnila smo na voljo tudi na telefonski številki 041 610 284 – Spomenka Valušnik

 SEZNAM ZBIRNIH MEST

 plakat-01 - net

Kako se lahko vključite v akcijo zbirajmo plastične pokrovčke?

1. Doma postavite škatlo, v katero zbirate pokrovčke.

2. Vzpostavite zbiranje pokrovčkov v svoji okolici (šola, vrtec, zdravstveni dom, služba, trgovina, gostilna…), zbirno mesto označite s plakatom, ki vam ga lahko pošljemo na vaš email naslov!

3. Vzpostavite začasno skladišče, kjer se bodo hranile večje količine pokrovčkoviz zbirnih mest (kolikor pač premore skladišče 15 ali več vreč). Pokličite nas na 040-90-66-90 (Gorazd) in poskrbeli bomo za odvoz.

 EuroBasket 5

zamaški - City Park

Dejan 7

Dejan 4

 Hvala za vsak pokrovček!

PRIJATELJI

krilisparqlandiacity park- logostrips-logo

Zbirajmo plastične zamaške - Eurobasket 2013

plakat EURO-2

V prvi vrsti so tu ljudje – otroci s posebnimi potrebami in tudi družine, katerim je sreča obrnila hrbet.

 Lokalni organizacijski odbor bo skupaj z udeleženci prvenstva skrbel za zbiranje plastičnih pokrovčkov v uradnih navijaških središčih ter pred dvoranami, kjer bodo postavljeni posebej označeni koši za zbiranje pokrovčkov sokov, šamponov, tekočih praškov, dezodorantov, tekočih jogurtov, zdravil oziroma vse, ki imajo oznako PP ali PE oz. znak za reciklažo. Te bomo skupaj zbirali in jih unovčili za tri invalidne osebe, MedinoNika in Nino.

Vse obiskovalce organizatorji dogodka zato pozivajo, naj pokrovčke odlagajo v te koše, saj se zavedajo, da se bo na prvenstvu zbrala velika količina odpadnih pokrovčkov, s katerimi lahko pomagamo pomoči potrebnim.

Prav tako pozivajo vse gostinske lokale v mestih, v katerih bo potekal EuroBasket, da sodelujejo v akciji in pokrovčke prinašajo v te koše ali se predhodno dogovorijo za drugačen način dostave ali prevzema preko elektronske pošte gorazd.roznik@gmail.com

Zbirajmo plastične zamaške - za Dejana Grilja

ZBIRAJMO ZAMAŠKE ZA DEJANA GRILJA

 Zbrali smo že približno 9 tone zamaškov!
 
 

Dejan Grilj je pred tremi leti in pol v delovni nesreči izgubil obe roki v nadlahti. Za nakup bionskih protez, ki bi mu povrnile vsaj delno samostojnost, mora zbrati 170.000 €. Z vsakim zamaškom pomagamo Dejanu do bionskih protez in do samostojnosti.

Hvala!

 Dejan 1

Pozdravljeni!

Sem Dejan Grilj, rojen 02.06.1984 v Celju. Končal sem Srednjo šolo za elektrotehniko v Celju, se vpisal na Visoko šolo za elektrotehniko v Ljubljani. V času študija se mi je rodila hči, leta 2008 (24.01.2008), zato sem se zaposlil (01.10.2007) pri Elektro Ljubljana kot elektro monter. Hkrati sem se izredno vpisal na Višjo šolo za elektrotehniko v Velenju. V dobrem letu po zaposlitvi, natančno 24.9.2008, sem utrpel hudo delovno nesrečo –  izgubil sem obe roki. Sedaj sem bivši uslužbenec Elektra Ljubljana, brez obeh rok v nadlahti in  sem od maja 2010 invalidsko upokojen.  S tem se je naš družinski proračun  dohodek precej zmanjšal.

Želim si, da bi bil lahko še kdaj vsaj delno samostojen pri nekaterih opravilih in bi tako normalneje zaživel. Zato sem se tudi odločil za nakup stanovanja, ki mi bo omogočil samostojno in normalno življenje. Zame je že zelo težka misel, da ne bom mogel nikoli več poprijeti za nobeno delo, da ne bom mogel nikoli več v naročje vzeti svoje hčerkice, ki je stara tri leta in pol, da ne bom mogel objeti žene in jo stisniti k sebi. Takšne misli me šibijo in ubijajo, ob enem pa si vlivam upanje s tem,  da bom lahko vsaj delno samostojen in vsaj malo v pomoč ženi in se lahko igral s hčerko, če bom dobil protezi za roke. Lahko mi verjamete, da je invalidska upokojitev pri 25 letih psihično zelo obremenjujoča.

Želim, da bi si enkrat v bližnji prihodnosti kupil protezo, s katero bi se moje življenje vsaj malo olajšalo. Nakup bionski protez znaša 170.000 evrov. Z njimi bi bil lahko vsaj delno samostojen. Lahko bi si sam vzel hrano iz hladilnika, ki si je sedaj ne moren, lahko bi si postregel s pijačo, si prestavil kozarec, vzel pribor iz omare. Lahko bi si pripravil obleko, ki bi si jo delno lahko tudi oblekel. Lahko bi se igral s hčerko, z njo sestavljal kocke, ji ponudil stekleničko. Pri mnogih svojih opravilih bi si lahko pomagal sam, lahko pa bi pomagal tudi ženi pri gospodinskih delih. Z bionskimi rokami bi postalo moje življenje vsaj malo samostojnejše, ne pa tako kot je  sedaj,  ko je vsak moj korak odvisen od pomoči druge osebe.

V tem času pa so zame začeli z akcijo zbiranja plastičnih pokrovčkov. Sedaj – tri leta in pol po moji nesreči-  lahko rečem,  da se je moje življenje obrnilo na glavo. Z ženo si počasi urejava svoj dom na Vranskem, kjer se poskušam čimbolj osamosvojiti in zaživeti sam. Nekaj stvari pa bi si moral še preurediti. Zato bi mi kakršna koli denarna pomoč prav prišla.

Hvala, Dejan Grilj

Veseli bomo vsake podpore za Dejana Grilja!

HVALA!

Zbirajmo plastične zamaške - za Andraža

ANDRAŽ – NJEGOVA ZGODBA

Andraž ima kar nekaj diagnoz, naj omenim samo glavne: cerebralna paraliza, hidrocefalus, epilepsija in prirojena malformacija korpusa kalozuma. Je šest in pol letni deček, ki se ne ustavlja pred zaprekami, kakor se tudi njegovi starši ne. Največji problem trenutno je pridobiti finančna sredstva za plačilo tritedenske terapije, ki stane 1200 €.

zamaški-andraz

Mamica pomaga po svojih najboljših močeh, kar ni lahko saj ima z dečkom ogromno dela, ker je v vsem odvisen od nje, da o raznoraznih fizioterapijah, na katere ga vozi, sploh ne govorimo.

Starši vidijo smisel terapij, saj se z vsako terapijo pokaže napredek – pa čeprav majhen, jim to vliva moč in pogum za nadaljnje zmage.

mamica Sabina Bergant, 041 213 563

Zbirajmo plastične zamaške - za Nika

TRILETNIK NIK JOVAN

Nik je triletni fant, ki od poroda živi z cerebralno paralizo in epileptičnimi napadi. Ne govori, ne hodi in ne vemo koliko vidi in sliši.

Z zbranimi sredstvi bi Niku omogočili dodatna zdravljenja in pripomočke za lažje življenje.

mamica Karmen Jovan, 070 740 720

 

 

Zbirajmo plastične zamaške - za Medino

MEDINA DEDIČ

Ime mi je Medina, sem 5,5 letna deklica iz Ljubljane. Zaradi nevarnega virusa med mamino nosečnostjo sem se rodila drugačna: sama ne zmorem hoditi ali jesti, sem zelo slabovidna in povem le nekaj besed, zaradi hudih epileptičnih napadov sem večkrat tudi v bolnišnici. Rada pa poslušam pesmice in se kot vsi otroci crkljam v naročju. Najraje pri očku in mamici, lepo pa mi je tudi v razvojnem oddelku vrtca.

zamaški-medina2

Z očkom in mamico živimo zelo skromno, vendar so moje posebne potrebe povezane z dodatnimi stroški. Potrebujem posebne pripomočke in stalno pomoč različnih terapevtov. Poleg mojega zdravja je zdaj velika skrb staršev star, dotrajan in premajhen avto. Ker sem že precej zrasla in dobila večji prilagojen voziček, za vsakodnevni prevoz do vrtca in terapevtov nujno potrebujemo večji avto, ki bi ga naknadno prilagodili za prevoz mojega invalidskega vozička.

Hvaležni bomo vsem, ki ste pripravljeni z zbiranjem pokrovčkov pomagati naši družini in narediti nekaj koristnega tudi za okolje.

mamica Anela Zuhrab Dedić, 040 222 127

Zbirajmo plastične zamaške - za Julijo

Z MAJHNIM DEJANJEM PRIČARAJMO VELIK NASMEH

Julija je petletna deklica iz okolice Kopra, ki ima kromosomsko napako. Posledice te napake se kažejo v razvojnem in motoričnem zaostanku, kar pomeni, da Julija še vedno ne govori in ne hodi, poleg tega je zbolela za sladkorno boleznijo.

zamaški-julija2

Zdravniki napovedujejo, da Julija najverjetneje ne bo nikoli shodila. Poleg osnovnih terapij, ki jih nudi zdravstvena oskrba, ji starši želijo omogočiti čim več dodatnih terapij, te pa so plačljive in družini predstavljajo finančno breme.

Z zbranimi sredstvi bo družina kupila novo vozilo, kar bo Juliji olajšalo prevoz na številne terapije in zdravniške preglede.

Pohištvo upanja 2012 za Ari

POHIŠTVO UPANJA za deklico Ari

ari 1

Galerija slik, več…

Skupaj z Zavodom 39,7°C in BLAŽIČ-robni trakovi, smo družini, ki se je znašla v hudi stiski, izdelali otroško sobo po meri.

Predolgo so moji otroci trpeli. Komaj smo se rešili. Zavetje smo našli v Varni hiši Slovenj Gradec. Pobegnili smo brez vsega. Kar smo imeli na sebi, to nam je ostalo. Le Ari je s sabo prinesla malega medvedka. Vedno je bil z njo.Grozno mi je, da so morali vse to pretrpeti. Morali so gledati, kako oče pretepa njihovo mamo. Oblačila je strgal iz mene. Golo me je obmetaval s praznimi steklenicami piva. Tako jih je bilo strah, da še jokati niso upali. Samo pogledal je mojo malo Ari, že se je polulala v hlačke.

Žal mi je za vsak dan posebej, ko nismo upali zbežati od njega. Žal za vsako njihovo tiho solzico.Žal za vsak trenutek trpljenja. Rada bi, da imamo le varen dom. Malo kuhinjo in dve sobici. Da so lahko moji fantki v svoji sobici. Jaz in Ari pa skupaj v svoji. Ker iz Varne Hiše niso imeli kam, zdaj živijo v Materinskem domu. Tukaj so že več kot leto dni. Do konca meseca se morajo izseliti. A nimajo kam. Neprofitnih občinskih stanovanj praktično ni. Z veliko težavo smo jim priskrbeli stanovanje, saj jih najemodajalci zavračajo kot negotove plačnike. Obupana mati nas prosi za pomoč. V imenu nas in zavoda 39,7°C pa za pomoč prosimo vas. V Sloveniji veliko otrok ne ve, ali bodo jutri še imeli streho nad glavo. Ne moremo pomagati vsem.

Lahko pa pomagamo mali Ari in trem njenim bratcem.

Če želite mali Ari pomagati tudi vi, nas kontaktirajte.

Gorazd – 040 90 66 90

 NAČRT 3D

1

2

4

3

PRIJATELJI

blaziczavod 397 - logo

Pohištvo upanja 2012 za družino Kordež

POHIŠTVO UPANJA za družino Kordež

Radio 1 se je skupaj s poslušalci odpravil na še eno udarno akcijo. Tokrat so v Dravogradu, pri zakoncih Kordež, ki jima je pobesnela voda vzela vse. Tudi mi smo se jim pridružili in bomo pomagali družini s finančno pomočjo!

Tudi vi se nam lahko pridružite!

Kordež 3a

Kordež1

Kordež 2a

002

Pohištvo upanja 2012 za družino Grozdek

POHIŠTVO UPANJA za družino Grozdek

Družini Grozdek iz Vurbeka je voda uničila vse. Hiša je potrebna temeljite obnove. Trenutno se spopadajo z vlago, nato pa bo potrebno sanirati stene, podna, vsa notranja vrata,… Potrebujejo novo pohištvo, kuhinjo, spalnico, otroško in ostalo. Z vašo pomočjo jim bomo lahko pomagali in jim vrnili upanje.

Tudi vi se nam lahko pridružite!

grozdek 1a

grozdek 2a

grozdek 5a

grozdek 6a

Združujemo Ljudi!

 Tudi vi se nam lahko pridružite!

Center Astera in prijatelji: AKRON, LESNINA, HARVEY NORMAN, RUTAR, PANLES, PARKETARSTVO MRZLIKAR, EXPERT, LESOPRODUKT, BLAŽIČ, pomagamo s t.i. POHIŠTVO UPANJA. Prizadetim družinam iz poplavljenih območij,  donirajo dodatne popuste na že obstoječe akcije!

Del izkupička dobrodelne akcije “Skupaj večji od neba” je namenjen družinam za pohištvo in ostalo stanovansko opremo, katero bodo lahko naročili po zelo ugodnih cenah.

V ta namen pozivamo vse ljudi dobre volje – posameznike in podjetja, da pomagate vrniti upanje družinam!

Iskrena hvala vsem!

PRIJATELJI:

akronblazicsenk -logoparketarstvo Mrzlikar-logoexpert - logoHarvey Norman -logolesnina - logopanles - logorutar - logo

Pohištvo upanja 2012 za družino Klemenčič

POHIŠTVO UPANJA za družino Klemenčič

Družini Klemenčič iz Dvorjane je vodna ujma uničila vse v pritličnem delu hiše. Odneslo jim je večino krme za živali. Potrebujejo tudi novo pohištvo in gospodinjske aparate, zato vas prosimo za pomoč!

Tudi vi se nam lahko pridružite!

klemenčič 4a

klemenčič 2a

klemenčič 3a

Združujemo Ljudi!

 Tudi vi se nam lahko pridružite!

Center Astera in prijatelji: AKRON, LESNINA, HARVEY NORMAN, RUTAR, PANLES, PARKETARSTVO MRZLIKAR, EXPERT, LESOPRODUKT, BLAŽIČ, pomagamo s t.i. POHIŠTVO UPANJA. Prizadetim družinam iz poplavljenih območij,  donirajo dodatne popuste na že obstoječe akcije!

Del izkupička dobrodelne akcije “Skupaj večji od neba” je namenjen družinam za pohištvo in ostalo stanovansko opremo, katero bodo lahko naročili po zelo ugodnih cenah.

V ta namen pozivamo vse ljudi dobre volje – posameznike in podjetja, da pomagate vrniti upanje družinam!

Iskrena hvala vsem!

PRIJATELJI:

akronblazicsenk -logoparketarstvo Mrzlikar-logoexpert - logoHarvey Norman -logolesnina - logopanles - logorutar - logo

Pohištvo upanja 2012 za družino Lešnik

POHIŠTVO UPANJA za družino Lešnik

Družina Lešnik iz Dvorjane zaradi poplav nimajo kje spati. Voda jim je vzela vse, tudi hišnega ljubljenčka. Otroško sobo za 4. letno deklico že izdelujemo. Potrebujejo tudi ostalo pohištvo in gospodinjske aparate, zato vas prosimo za pomoč!

Tudi vi se nam lahko pridružite!

lešnik 13a

lešnik 14a

 lešnik 4a

lešnik 7a

lešnik 9a

Načrt otroške sobe v 3D

lešnik 1b

lešnik 2b

lešnik 3b

Združujemo Ljudi!

 Tudi vi se nam lahko pridružite!

Center Astera in prijatelji: AKRON, LESNINA, HARVEY NORMAN, RUTAR, PANLES, PARKETARSTVO MRZLIKAR, EXPERT, LESOPRODUKT, BLAŽIČ, pomagamo s t.i. POHIŠTVO UPANJA. Prizadetim družinam iz poplavljenih območij,  donirajo dodatne popuste na že obstoječe akcije!

PRIJATELJI:

akronblazicsenk -logoparketarstvo Mrzlikar-logourbanija-logo

Pohištvo upanja 2012 za družino Lešnik

POHIŠTVO UPANJA za družino Lešnik

Družina Lešnik iz Dvorjane zaradi poplav nimajo kje spati. Voda jim je vzela vse, tudi hišnega ljubljenčka. Otroško sobo za 4. letno deklico že izdelujemo. Potrebujejo tudi ostalo pohištvo in gospodinjske aparate, zato vas prosimo za pomoč!

Tudi vi se nam lahko pridružite!

lešnik 13a

lešnik 14a

 lešnik 4a

lešnik 7a

lešnik 9a

Načrt otroške sobe v 3D

lešnik 1b

lešnik 2b

lešnik 3b

Združujemo Ljudi!

 Tudi vi se nam lahko pridružite!

Center Astera in prijatelji: AKRON, LESNINA, HARVEY NORMAN, RUTAR, PANLES, PARKETARSTVO MRZLIKAR, EXPERT, LESOPRODUKT, BLAŽIČ, pomagamo s t.i. POHIŠTVO UPANJA. Prizadetim družinam iz poplavljenih območij,  donirajo dodatne popuste na že obstoječe akcije!

PRIJATELJI:

akronblazicsenk -logoparketarstvo Mrzlikar-logourbanija-logo

Pohištvo upanja 2013 Moja soba - Jerneja

POHIŠTVO UPANJA – Jerneja

 Moja soba je le vseobsegajoči naslov oddaje, katere vsebina se skriva v prenovi otroških sob. V vsaki oddaji si izberemo po eno sobo, ki jo s sodelavci (oblikovalci, arhitekti…) ustrezno prenovimo oziroma predrugačimo, naredimo praktičen prostor, ki kar najbolj ustreza posameznemu uporabniku (otroku, srednješolcu), ki ustreza njegovemu psihološkemu, socialnemu karakterju.

S to prakso želimo nadaljevati tudi v prihodnje, kar pomeni, da bomo naslednjih deset oddaj posneli v sodelovanju z Zvezo Prijateljev Mladine in tako obnovili oziroma omogočili bivanje v otroških sobah tudi tistim, katerim starši tega ne morejo omogočiti. Ob tem pa jih tudi naučiti kako si lahko sami izdelajo pohištvo doma!

PRIJATELJI:

senk -logourbanija-logoparketarstvo Mrzlikar-logo

JAF-logopepi-logo top finish

Pohištvo upanja 2013 Moja soba - Ema

POHIŠTVO UPANJA – Ema

 Moja soba je le vseobsegajoči naslov oddaje, katere vsebina se skriva v prenovi otroških sob. V vsaki oddaji si izberemo po eno sobo, ki jo s sodelavci (oblikovalci, arhitekti…) ustrezno prenovimo oziroma predrugačimo, naredimo praktičen prostor, ki kar najbolj ustreza posameznemu uporabniku (otroku, srednješolcu), ki ustreza njegovemu psihološkemu, socialnemu karakterju.

S to prakso želimo nadaljevati tudi v prihodnje, kar pomeni, da bomo naslednjih deset oddaj posneli v sodelovanju z Zvezo Prijateljev Mladine in tako obnovili oziroma omogočili bivanje v otroških sobah tudi tistim, katerim starši tega ne morejo omogočiti. Ob tem pa jih tudi naučiti kako si lahko sami izdelajo pohištvo doma!

PRIJATELJI:

senk -logourbanija-logoparketarstvo Mrzlikar-logo

JAF-logopepi-logo top finish

Pohištvo upanja 2013 Moja soba - Brandom

POHIŠTVO UPANJA – Brandom

 Moja soba je le vseobsegajoči naslov oddaje, katere vsebina se skriva v prenovi otroških sob. V vsaki oddaji si izberemo po eno sobo, ki jo s sodelavci (oblikovalci, arhitekti…) ustrezno prenovimo oziroma predrugačimo, naredimo praktičen prostor, ki kar najbolj ustreza posameznemu uporabniku (otroku, srednješolcu), ki ustreza njegovemu psihološkemu, socialnemu karakterju.

S to prakso želimo nadaljevati tudi v prihodnje, kar pomeni, da bomo naslednjih deset oddaj posneli v sodelovanju z Zvezo Prijateljev Mladine in tako obnovili oziroma omogočili bivanje v otroških sobah tudi tistim, katerim starši tega ne morejo omogočiti. Ob tem pa jih tudi naučiti kako si lahko sami izdelajo pohištvo doma!

PRIJATELJI:

senk -logourbanija-logoparketarstvo Mrzlikar-logo

JAF-logopepi-logo top finish

Pohištvo upanja 2013 Moja soba - Neli

POHIŠTVO UPANJA – Neli

 Moja soba je le vseobsegajoči naslov oddaje, katere vsebina se skriva v prenovi otroških sob. V vsaki oddaji si izberemo po eno sobo, ki jo s sodelavci (oblikovalci, arhitekti…) ustrezno prenovimo oziroma predrugačimo, naredimo praktičen prostor, ki kar najbolj ustreza posameznemu uporabniku (otroku, srednješolcu), ki ustreza njegovemu psihološkemu, socialnemu karakterju.

S to prakso želimo nadaljevati tudi v prihodnje, kar pomeni, da bomo naslednjih deset oddaj posneli v sodelovanju z Zvezo Prijateljev Mladine in tako obnovili oziroma omogočili bivanje v otroških sobah tudi tistim, katerim starši tega ne morejo omogočiti. Ob tem pa jih tudi naučiti kako si lahko sami izdelajo pohištvo doma!

PRIJATELJI:

senk -logourbanija-logoparketarstvo Mrzlikar-logo

JAF-logopepi-logo top finish

Pohištvo upanja 2013 Moja soba - Saška in Robi

POHIŠTVO UPANJA – Saška in Robi

 Moja soba je le vseobsegajoči naslov oddaje, katere vsebina se skriva v prenovi otroških sob. V vsaki oddaji si izberemo po eno sobo, ki jo s sodelavci (oblikovalci, arhitekti…) ustrezno prenovimo oziroma predrugačimo, naredimo praktičen prostor, ki kar najbolj ustreza posameznemu uporabniku (otroku, srednješolcu), ki ustreza njegovemu psihološkemu, socialnemu karakterju.

S to prakso želimo nadaljevati tudi v prihodnje, kar pomeni, da bomo naslednjih deset oddaj posneli v sodelovanju z Zvezo Prijateljev Mladine in tako obnovili oziroma omogočili bivanje v otroških sobah tudi tistim, katerim starši tega ne morejo omogočiti. Ob tem pa jih tudi naučiti kako si lahko sami izdelajo pohištvo doma!

PRIJATELJI:

senk -logourbanija-logoparketarstvo Mrzlikar-logo

JAF-logopepi-logo top finish

Pohištvo upanja 2014 Moja soba - Dijaški dom Tabor

POHIŠTVO UPANJA – Dijaški dom Tabor

 Moja soba je le vseobsegajoči naslov oddaje, katere vsebina se skriva v prenovi otroških sob. V vsaki oddaji si izberemo po eno sobo, ki jo s sodelavci (oblikovalci, arhitekti…) ustrezno prenovimo oziroma predrugačimo, naredimo praktičen prostor, ki kar najbolj ustreza posameznemu uporabniku (otroku, srednješolcu), ki ustreza njegovemu psihološkemu, socialnemu karakterju.

S to prakso želimo nadaljevati tudi v prihodnje, kar pomeni, da bomo naslednjih deset oddaj posneli v sodelovanju z Zvezo Prijateljev Mladine in tako obnovili oziroma omogočili bivanje v otroških sobah tudi tistim, katerim starši tega ne morejo omogočiti. Ob tem pa jih tudi naučiti kako si lahko sami izdelajo pohištvo doma!

PRIJATELJI:

senk -logourbanija-logoparketarstvo Mrzlikar-logo

JAF-logopepi-logo top finish

Pohištvo upanja 2014 Moja soba - Hana

POHIŠTVO UPANJA – Hana

 Moja soba je le vseobsegajoči naslov oddaje, katere vsebina se skriva v prenovi otroških sob. V vsaki oddaji si izberemo po eno sobo, ki jo s sodelavci (oblikovalci, arhitekti…) ustrezno prenovimo oziroma predrugačimo, naredimo praktičen prostor, ki kar najbolj ustreza posameznemu uporabniku (otroku, srednješolcu), ki ustreza njegovemu psihološkemu, socialnemu karakterju.

S to prakso želimo nadaljevati tudi v prihodnje, kar pomeni, da bomo naslednjih deset oddaj posneli v sodelovanju z Zvezo Prijateljev Mladine in tako obnovili oziroma omogočili bivanje v otroških sobah tudi tistim, katerim starši tega ne morejo omogočiti. Ob tem pa jih tudi naučiti kako si lahko sami izdelajo pohištvo doma!

PRIJATELJI:

senk -logourbanija-logoparketarstvo Mrzlikar-logo

JAF-logopepi-logo top finish

Pohištvo upanja 2014 Moja soba - Zadnja

POHIŠTVO UPANJA – Zadnja

 Moja soba je le vseobsegajoči naslov oddaje, katere vsebina se skriva v prenovi otroških sob. V vsaki oddaji si izberemo po eno sobo, ki jo s sodelavci (oblikovalci, arhitekti…) ustrezno prenovimo oziroma predrugačimo, naredimo praktičen prostor, ki kar najbolj ustreza posameznemu uporabniku (otroku, srednješolcu), ki ustreza njegovemu psihološkemu, socialnemu karakterju.

S to prakso želimo nadaljevati tudi v prihodnje, kar pomeni, da bomo naslednjih deset oddaj posneli v sodelovanju z Zvezo Prijateljev Mladine in tako obnovili oziroma omogočili bivanje v otroških sobah tudi tistim, katerim starši tega ne morejo omogočiti. Ob tem pa jih tudi naučiti kako si lahko sami izdelajo pohištvo doma!

PRIJATELJI:

senk -logourbanija-logoparketarstvo Mrzlikar-logo

JAF-logopepi-logo top finish

Dan Ljubezni 2013

DAN LJUBEZNI 23. maj 2013

Pesem Dan ljubezni je himna ljubezni. Povezuje in ne razdružuje. Presodili smo, da pozitivno vpliva na naš prostor in sporoča tisto, kar želimo povedati. Starejše nostalgično spominja na čas, za katerega se zdi, da je bilo ljubezni več in je bila lažje dostopna, mlajšim daje zaupanje vase in vero v jutri, vsem skupaj pa odpira pot naprej.

Namen Dneva ljubezni je širok. Želimo si, da bi se ljudje zavedali, da se odgovor na vsa vprašanja skriva v njih. Če želimo, da bi ta odgovor postal naš skupni odgovor, moramo združiti svoje moči in povedati v en glas. To je naše skupno sporočilo, to je ljubezen.

Izdelana srca naj potujejo od človeka do ljudi. Ko ga izdelamo, ga podarimo osebi z dobrim dejanjem, z dobro mislijo. Če ga prejmemo, ga z dobrim delom podarimo naprej. Naj se ne ustavijo. Naj potujejo. Naj se srca širijo in tako tudi dobra, nesebična dela.

dan ljubezni-SRČKI

Pridružile so se tudi vzgojno varstnevene institucije. Šole in vrtci so se pridružili tako s prepevanjem in igranjem pesmi, kot z izdelovanjem srčkov. Nekaj se jih je prijavilo, sodelujejo pa na različne načine, kar nas zelo veseli. Nekateri – na primer na OŠ Danile Kumar v Ljubljani, so pripravili medgeneracijski koncert, spet drugje – na primer v OŠ Valentina Vodnika v Ljubljani, bo sodelovala celotna razredna stopnja – vsi hkrati bodo že dopoldan zapeli. Največ aktivnosti bodo izvajali na OŠ Tabor v Logatcu, kjer bodo prav vse aktivnosti tega dne posvetili ljubezni.

Seznam prijavljenih

 

 

MEDIJI:

24UR: Danes je dan ljubezni

dan ljubezni-24UR

SVET: Dan ljubezni

dan ljubezni-SVET

 ODMEVI

dan ljubezni-ODMEVI

Po Sloveniji odmevali zvoki pesmi Dan ljubezni

dan ljubezni-POPTV

U3P – TV3 Medias

dan ljubezni-U3P-2

Dežela cvetočih sanj v vrtcu Ljutomer

 dan ljubezni-LJUTOMER

Dežela cvetočih sanj v vrtcu Ljutomer

  http://www.prlekija-on.net/lokalno/5889/dezela-cvetocih-sanj-v-vrtcu-ljutomer.html

Žurnal 24

 http://www.zurnal24.si/obelezili-bodo-dan-ljubezni-clanek-193698 

Dnevnik

 http://www.dnevnik.si/magazin/aktualno/na-okoli-40-prizoriscih-po-vsej-sloveniji-bo-danes-zazvenela-pesem-dan-ljubezni 

MNZS – Policija

 http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/67613-policisti-in-vojaki-zdrueni-v-glasbi-v-centru-ljubljane-presenetili-mimoidoe-in-jim-izvabili-nasmeh-na-obraz

 DELO

 http://www.delo.si/druzba/panorama/dan-ko-je-ljubezen-povezala-slovence.html

Bodimo Prijatelji 2016

STE SI KDAJ ŽELELI, DA BI POZABILI NA SKRBI

IN ZBEŽALI NEKAM DALEČ STRAN?

pobeg s kolesom logo spletna stran3

TUDI VI LAHKO POSTANETE ˝JUNAK ˝  

IN Z NAMI ZBEŽITE ZA TISTE KI NE MOREJO!

25. junija se drugič podajamo na najbolj množičen kolesarski pobeg v Sloveniji! Resnična življenjska zgodba najstnika, nepozabno doživetje in dobrodelna nota so le nekateri od razlogov, zakaj moraš tudi ti pobegniti od doma!

Športna prireditev ni tekmovalne narave, kar pomeni, da nihče ne bo prvi in zadnji. Bomo pa od prvega do zadnjega pomagali otrokom z razvojnim zaostankom!

– PREDSTAVITVENI VIDEO –

PRIJAVE NA 2. POBEG S KOLESOM SO ODPRTE!

>> PRIJAVI SE TUKAJ! <<

Vas že mika, da bi se prijavili?

Ne odlašajte … in postanite junak za tiste, ki ne morejo kolesariti!

Pobeg s kolesom relief

VSE PODROBNE INFORMACIJE DOBITE NA SPLETNI STRANI

WWW.POBEGSKOLESOM.SI

JUNAKI ULICE – Brezdomci pomagamo bolnim otrokom!

Eden od primarnih ciljev letošnje prireditve je združevanje in vključevanje različnih ranljivih skupin. Kralji ulice – brezdomci so, tako kot otroci z večjimi okvarami in hendikepi, pogosto odrinjeni na rob ali celo pozabljeni. Z akcijo »Brezdomci pomagamo bolnim otrokom« želimo spudbuditi sodelovanje različnih ranljivih skupin.

– Promocija gibanja Bodimo Prijatelji in kolesarske prireditve Pobeg s kolesom preko prodaje časopisa Kralji ulice

– Prodaja športnih majic Bodimo Prijatelji in ozaveščanje ljudi, da so tudi oni lahko koristni za družbo

– Prodaja otroške knjige ˝Vse za prijatelja˝ za prostovoljne prispevke.

naslovnica vse za prijatelja

Kam gre zbrani denar?

Letos bomo zbrana sredstva namenili društvu Vesele nogice. V društvu Vesele nogice je združena skupina staršev, skrbnikov in podpornikov otrok s posebnimi potrebami, katerih skupen cilj je narediti korak naprej in pomagati najšibkejšim v naši družbi. Zbrana finančna sredstva bomo namenili njihovemu projektu: postavitve terapevtskega centra z regijskimi enotami Vesele nogice in financiranju terapij ter zaposlitvi terapevtov.

Zaključek prireditve

V Kranjski Gori sledi družaben program in podelitev nagrad vsem sodelujočim. Obenem bomo organizirali MEGA PIKNIK na terasi gostilne Oštarija. Ob zvokih dobre glasbe pa se bo dan kaj kmalu zavlekel v pozno popoldan in večer.

VABLJENI!

– POVZETEK PRVE PRERIDITVE –

Kolesarska prireditev je lansko leto potekala pod naslovom Bodimo Prijatelji, katerega smo v letošnjem letu razširili v »Gibanje Bodimo Prijatelji«. V okviru gibanja za »boljši jutri otrok« s sloganom »Naredi eno dobro delo in spremenil boš svet« se bo letos zvrstilo več različnih prireditev. Ena od teh je tudi POBEG s KOLESOM.

– PROMO SPOT LANSKE PRERIDITVE –

– PODPORNIKI DOGODKA –

– SOUSTVARJALCI DOGODKA –

Logo KG

HH logo bela

art vizija-logo 001

Close_Captured_logo2

logotip medigros33 1 1

top finish