Članki

Ko zdravimo svoje stare vzorce in programe.

Povzetek skupine, dne 14.1.2020

Tokrat smo se pogovarjali o tem, kaj se dogaja z nami, ko zdravimo stare vzorce in programe. Ko se zdravimo, imamo odprto okno priložnosti, da si pogledamo stvari, ki jih v preteklosti ne bi. Imamo možnost, da pogledamo na svoje slepo območje, kjer so stvari, o katerih nam drugi govorijo in kažejo in mi ne vemo zanj. S tem imamo priložnost, da se nezavedne stvari začnejo odpirati v naše odprto območje in se jih pričnemo zavedati. Zdravljenje ni nikoli enostavno.

Kot je razpravljala naša skupina, se pogosto, ko začnemo z zdravljenjem osebne rasti, se drugi okoli nas ne strinjajo z našimi osebnimi spremembami. Težko je, ko smo v življenju naredili spremembe, drugi okoli nas pa ne. Vendar osebna rast pomeni osebno pot. To pomeni, da je to osebna stvar, in ne moremo pričakovati, da bodo drugi rasli na enak način kot mi. Pomembno je, da se odpremo in zavedamo, da bodo sčasoma tudi drugi lahko hodili po isti poti. Ali pa morda ne. Pomembno je, da ne delamo na sreči, ki bi bila neodvisna od drugih ljudi, oziroma da bi delali na sreči drugih ljudi. To nas bi peljalo v soodvisen odnos in ponovno nebi bili samostojni. Ob velikih osebnih spremembah pogosto zamenjamo družbo, saj se naš pogled na življenje spremeni in ni več skupnih točk s staro družbo. To je popolnoma normalno in ok.

Včasih se težave pojavijo v našem življenju z razlogom. To je lahko srčni infarkt, poškodba ali druge stvari. To so lahko dogodki, ki pritegnejo našo pozornost, tako da se bomo pričeli soočati z resničnimi težavami v svojem življenju. Kot primer stari programi, ki so nas pripeljali do teh dogodkov.

Preteklost je preteklost, in ko jo razkrivamo in ustvarjamo pravilno namero za svoje življenje in ustvarjamo svetlejši jutri, moramo ohraniti pozitivno razmišljanje. Pomembno je razumeti, katere programe imamo. In kateri programi so koristni in kaj je treba spremeniti. Ste kdaj pomislili, kolikokrat ste slišali besedo ne v svojem življenju? Seveda poznamo pozitivni ne in negativni ne. Vendar od trenutka, ko smo rojeni, pa do danes, če izračunamo, kolikokrat nam je nekdo rekel ne, na nepravilen način, nas lahko številke osupnejo. In ker smo besedo ne slišali prevečkrat na nepravilen način, sedaj ne moremo slišati pozitivni ne.

Če 28 let svojega življenja poslušamo besedo ne 10-krat na dan, jo skupno slišimo 102.200-krat. Ko bomo dopolnili 50 let, bi slišali 182.500-krat. 80-letnik bi jo slišal 292.000-krat. To so osupljive številke. Petletnik jo sliši že 18.250-krat. Vsi vemo, da smo kot otrok, ne verjetno slišali več kot 10-krat na dan. Kaj to pomeni? To pomeni, da kot odrasla oseba, ko poskušamo spremeniti ne-je, ki smo jih slišali, imamo sedaj veliko strahu in negativnosti, ki jih moramo prebroditi, da bomo slišali svoje da-je. Ko pričnemo slišati svoje da-je, takrat pričnemo delati na svoji samozavesti in pričnemo z zdravljenjem osebne rasti.

Kako lahko preklopimo in govorimo pozitivno? Pomislite na otroke v svojem življenju in kolikokrat slišijo besedo ne. Ali obstaja način, da lahko spremenimo način, kako govorimo z njimi? S pozitivnim govorjenjem boste svojemu otroku dali samopodobo, ki mu bo pomagala pri samozavesti in bo lažje šel skozi vse težave in izzive v življenju.

Če malo bolj pomislimo, obstaja veliko načinov, kako govoriti pozitivno. In seveda lahko postavimo svoje meje, ne da bi rekli ne. Uporabim besedo dovolj. Ko bomo spremenili način govorjenja, bomo ustvari bolj pozitiven svet okoli nas. Ta pozitivni svet pa bo nam pomagal pri zdravljenju starih vzorcev in programov. Pozitivni svet je vlak, ki se mu bo pridružilo vse več ljudi. Ste z menoj? Naj vas slišim, da govorite da!

Ko lahko s čustvi spreminjamo fizični svet okoli sebe in v sebi.

Približno 300 let nazaj je bilo veliko gibanje o duhovnosti, zato so znanstveniki pričeli s raziskovanjem o tako imenovanem etrskem polju. Leta 1887 sta znanstvenika Michelson in Moreley naredila eksperiment, da bi dokazala ali obstaja ali ne obstaja etrsko polje. Verjela sta, da je to polje živa energija. Naredila sta naprav ˝Interferometer˝ in potrdila, da to polje ne obstaja. Od tega leta dalje pa vse do danes so znanstveniki verovali in delovali na podlagi napačne teorije. Verjeli so , da ni nobenega polja in da je vse ločeno in nepovezano med seboj. Zadnjih 300 let so znanstveniki živeli v zmoti in še danes nekateri znanstveniki težko prevzamejo idejo, da smo vsi povezani, da smo vsi ˝ENO˝. Albert Einstein je za teorijo, da smo povezani in da lahko stvari spremenimo na drugem koncu sveta, imenoval ˝Spoky Action at a Distance˝ Čudne akcije na daljavo in ta ideja mu ni bila všeč.

100 let kasneje, so v ZDA Air Force, so znanstveniki uporabili enak princip kot Michelson in Moreley in ugotovili, da obstaja energetsko polje. To je bilo objavljeno v reviji ˝Nature˝ avgusta 1986. Sedaj ni več dvoma ali polje obstaja ali ne. Sedaj se znanstveniki sprašujejo kaj to pomeni? Vse kar se dogaja v vesolju se dogaja v tem polju. Vse kar se dogaja okoli nas in v nas se dogaja v tem polju. To polje je postalo most med našim notranjim svetom in zunanjim svetom. To je zelo pomembno razumeti, ker ko pošiljamo zdravljenje na daljavo, je to polje most med svetovoma. To polje je tudi ogledalo. Kaj to pomeni? Vse kar se dogaja v nas, se nam procesira v svet okoli nas. Sedaj se znanstveniki sprašujejo, kakšen vpliv ima to polje na nas?

V Ženevi na univerzitetni je 25. Julija leta 1997 znanstvenik Nikolas Gisin naredil preizkus ˝Twin Foton˝. Foton je v fiziki osnovni delec, energijski kvant kvantiziranega elektromagnetnega polja. En Foton je razdelil na dva dela in ju preko naprave poslal 22,5 km narazen. Ko so pričeli premikati en foton, so ugotovila, da se drugi Foton usklajeno premika. Preveri so tudi časovnico in ni bilo niti nanosekunde razlike med premiki obeh Fotonov. Kako je to mogoče, saj vse potuje in potrebuje čas? V polju povezanosti se ne potuje, ampak kar se dogaja na enem koncu je že na drugem koncu istočasno. Ko enkrat materijo delimo, je povezana med seboj in se premika usklajeno ne glede na razdaljo. Znanstveniki nam govorijo o nastanku ˝Big Bang˝ tu se je materija razcepila, a še vedno je poveza med seboj, ker vse prihaja iz istega izvora. Kaj pomeni sedaj to? Vsi smo povezani med seboj in vsi smo ENO, kot nas učijo nekatere starodavna verovanja.

Leta 1992 v Rusiji, Lebedev na inštitutu so naredili preizkus. Iz posode so izčrpali zrak in ustvari vakum. Ostali so le še Fotoni, ki so se naključno razporedili v prostoru vakuma, ker niso imeli nobenega zunanjega vpliva. Naš svet in vse okoli nas je zgrajeno iz Fononov. Materija je zgrajena iz Fotonov. Mi smo zgrajeni iz Fotomov. Nato so v to posodo dodali človeški DNK in opazovali kaj se bo zgodilo. Kar so odkrili je bilo veliko presenečenje. Fotoni so se razporedili v vakumskem prostoru v obliki DNK. Znanstveniki so nato zapisali s temi besedami: Prisiljeni smo, da sprejmemo novo idejo, da se energija premika pod vplivom človeške DNK. Kaj sedaj to pomeni? Mi lahko s svojo DNK vplivamo na svojo okolico, spreminjamo svojo okolico, spreminjamo materijo!

Leta 1994 so delali preizkuse na DNK človeškega zarodka, ki še nima nobenega posrednega vpliva z zunanjim svetom. Ugotovili so, da je naše srčno polje je tudi najmočnejše magnetno polje v telesu in da naša čustva vplivajo na DNK. Kako čustva vplivajo na DNK? Ko imamo negativna čustva, se naša DNK skrči in nima popolne kapacitete delovanja. S prisotnostjo pozitivnega vpliva so videli, da se DNK sprošča in se s časoma prične deliti v novo DNK, dobi možnost razmnoževanja. Znanstveniki so potrdili, da čustva vplivajo na DNK, katera ima možnost spreminjanja. S tem tudi spreminjamo naše magnetno polje in magnetno polje zemlje.

 

Kaj nam sedaj vse to pove?

Naša čustva spreminjajo našo DNK in naša DNK spreminja Fotone, ki so materija vsega. S tem spoznanjem lahko ugotovimo, da mi vsi spreminjamo polje Materije v sebi , okoli sebe in stvari iz katerih je svet zgrajen. Znanost sedaj ve, da vsak trenutek vsak dan poteka pogovor med srcem in možgani. Srce govori možganom in kar prihaja iz srca, možgani sporočajo kakšno kemijo sprostiti v telo. To pomeni, da lahko v možgane pošljemo bodisi negativna bodisi pozitivna čustva. Čustva, ki prihajajo iz srca, narekujejo, na kaj se bodo možgani osredotočili. Kakovost signala, ki se pošilja iz srca v možgane, je zelo pomembna. Če pošljemo kaotičen signal, bo tudi kemija v možganih kaotična. Ta vrsta signala nam tudi sporoča, da potrebujemo velike količine adrenalina, veliko količine kortizola, stresnih hormonov, da se hitro odzovemo na trenutno situacijo. Nismo zasnovani tako, da bi živeli na tak način dolgo. Ko svoje srčne izkušnje preusmerimo iz čustev kot so frustracija, jeza, vročekrvnost, ljubosumje v stanje, kot so sočutja, ljubezen, skrb, hvaležnost, zahvalnost, se signal iz srca v možgane spremeni. Ritem se spremeni iz kaosa v zelo skladen, umirjen signal med srcem in možgani. Stvari se umirijo in telo zapusti stresno cono in vstopi v ozdravitveno cono.

Mi smo zmožni samozdravljenja in živeti dolgo, samo vse to je odvisno od nas samih. Ali živimo pod stresom doma in v službi? Sedaj je vprašanje na vas… Ste pripravljeni spremeniti način življenja in delati na sebi in ne na drugih? Duhovnost ima ponovno svoje mesto, kjer je že bilo tisočletja prej. Od vas pa je odvisno, če jo sprejmete v vsak dan in delujete v skladu s svojim srcem in dušo. S tem ko zdravimo sebe, zdravimo tudi okolico.

S Kim vas vabiva na delavnice in predavanja v letu 2020, kjer se boste med drugim naučili tudi tehnik, kako postati bolj uravnotežen, bolj zdrav, delovati iz srca, kako izboljšati svojo intuicijo in kako pravilno manifestirati. Delavnice so namenjene vsem, ki želite spremeniti življenje na bolje in rasti na osebni poti. VABLJENI!

Ko dozorimo v življenju, je vedno težje delati spremembe na sebi.

 

Povzetek  Osvobodimo, dne 16.12.2019

Ko dozorimo v življenju, je vedno težje delati spremembe na sebi. Vendar nikoli ni prepozno, da se naučimo česa novega, le lotiti se moramo tega. Res je, da do našega četrtega leta starosti pridobimo že veliko programov. Traja 28 let, da postanemo v celoti zreli na vseh področjih in smo na višku svoje zmogljivosti. Po 28. letu ljudje včasih ugotovimo, da naše življenje postane resnejše in nato pričnemo pritiskati nase. Morda ugotovimo, da se stari programi iz otroštva, za katere sploh nismo vedeli, da še obstajajo, pričnejo prikazovati. Življenje postane zelo razburkano in veliko časa preteče predno se ljudi odločimo prevzeti skrb za te stare programe, ki jih je v nas vložila družina ali družba.

Ko se ujamemo, da počnemo oziroma mislimo nekaj negativnega (jeza, občutek krivde, osamljenost, manjvrednost, …) ali se obnašamo na način, ki se ne poravna s srcem, je pomembno, da se ustavimo in razmislimo, nato si ponovimo tako, kot bi si želeli v srcu. Razmišljajmo pozitivno in ponovno navedimo, kar smo povedali prej, samo da je v pozitivni obliki, ali pa preprosto ponovimo dejanje pozitivno. Ne frustrirajmo se. Uspešni ljudje vedo, kako pomembno je poskusiti in poskusiti znova.

Pri delu z drugimi, ki nas lahko frustrirajo ali razjezijo, je pomembno, da se spomnimo, da jih moramo videti v njihovi nedolžnosti. Kaj to pomeni? Nikoli ne bomo kričali na otroka ali se jezili na otroka, ker je naredil napako. Morda je pomembno, da druge vidimo kot nedolžne otroke, da bi lahko zadrževali naše zunanje navale jeze in frustracije. Pojasnimo osebi, da smo razburjeni, nato se ustavimo in razmislimo, ter dovolimo tudi drugim čas, da razmislijo. Morda bodo lahko ponovno povedali nekaj, kar so povedali in to razložijo na drugačen način.

Pogosto, ko pridemo do korenine svojih težav, se začnemo zavedati, da imajo tudi drugi okoli nas težave iz preteklosti, ki jih morda prinašajo v odnose. Če jim pokažemo, da delamo na sebi, jih bomo morda spodbudili, da tudi oni začnejo delati na sebi.

 

Bodimo vodilni za pozitivne spremembe.

Za spremembo programov je zelo pomembno, da takoj začnemo prepoznati programe in jih ujeti v danem trenutku, ko se pojavijo. Prav tako je pomembno ugotoviti, kaj je bil vzrok dejanske težave v zgodnjih fazah, ko je nastal program. Sedaj so naše težave pogosto povezane s težavami, ko smo bili še otroci. Morda so ljudje v našem življenju zdaj kot zdravilci ali pomočniki, ki nam pomagajo videti, kar je potrebno uvideti iz zgodnjih otroških let. Naši programi, ki smo jih potlačili in mislili da jih ni, so sedaj prišli na površje, da jih lahko pričnemo zdraviti in se jih osvobajati, ter jih ne predati naslednji generaciji.

Pomembno je, da se spomnimo ohranjati um in srce usklajeno. Naj bodita čim bolj poravnana med seboj. Ko se naše srce zaveda resnice, naš um hitro najde izgovore zakaj bi bilo bolje drugače, takrat sami sebe porinemo v težave. Zato poskusimo ne dovoliti umu, da bi prevzel. Pogosto v svojem srcu vemo, kaj si želimo, toda um običajno zmaga z močnimi argumenti. Še posebej, ko gre za spremembo tistega, kar nam je že globoko poznano, npr stari programi.

 

Preizkusimo to tehniko in si jo ponavljajmo: Moj um in srce lepo sodelujeta skupaj.

Recimo to 300-krat nič manj !!! In resno mislim 300-krat. Če želimo hitro pozitivne spremembe, moramo premagati povratni udar našega ega, ker se bo postavil proti nam. Ne dovolimo, da zmaga um ali ego. Nikoli ni dobro, ko jima dovolimo, da zmagata , ker se potem lahko znajdemo v težavah.

 

Kje je gumb za ponastavitev – reset, ko želimo spremembo takoj?

Hvaležnost je ena najpomembnejših gumbov za ponastavitev. Svoje negativne misli, spremenimo v pozitivne misli. Pri vsaki negaciji, ki jo izrečemo, je pomembno, da to negativno misel ustavimo takoj, premislimo in ponastavimo pozitivno. Ne pozabimo, da je potrebno trikrat izgovoriti pozitivno za vsako negacijo, ki jo izgovorimo ali pomislimo.

 

Postanimo gospodar svoje usode.

Nismo toliko drugačni od psa, ki ga treniramo. Pes si želi priboljšek in ima svoj um osredotočen na ta priboljšek. Najprej moramo psa naučiti, da ne dobi takoj priboljška, in ga moramo nenehno opominjati, naj sede in čaka stran od priboljška. To je učenje discipline in samokontrole. Traja nekaj časa, vendar se sčasoma pes zapomni in ne poje najprej priboljška. Pes želi, da bi bili vsi zadovoljni: gospodar in on. Sčasoma psa naučimo, da se usede, uleže in naredi preval. Če psa ne naučimo trikov in mu samo privoščimo priboljšek, ima to kratek čas učinka sreče za psa. Psu nato postane dolgčas. On ima vedno notranjo željo služiti svojemu gospodarju.

Ne pozabimo, da smo trener in mojster svojega uma. Sčasoma se bo um prepiral z nami in nas bo potiskal in iskal načine, kako nas izzvati. Vse bi naredil, da nas odvrne od naše discipline. Tako kot pes, ki mu je dolgčas. Trenirajmo svoj um kot psa ali pa um postane naš gospodar.

 

Mislimo pozitivno, bodimo pozitivni.

Pozitivna samogovorna praksa je zelo pomembna v vsakdanu. Ko se zjutraj zbudimo, si vzemimo čas za hvaležnost. In preden gremo nocoj spat, spustimo vse, kar se je danes zgodilo. Zahvalimo se za vse, kar smo se naučil, kar je prispevalo k našemu življenjskemu spoznanju. Zahvalimo se za vse, kar smo se naučil v preteklosti in za vse, kar vemo o sebi. Spustimo popolnoma vse in se prepustimo sili univerzuma. Prosimo, če se vrnemo jutri zjutraj in ponovno dobimo priložnost tukaj na materi zemlji, da bomo znova lahko delali dobro in bomo še dodali k razumevanju življenjskih lekcij in se potrudili po svojih najboljših močeh.

Ko se zjutraj zbudimo, se zahvalimo za sapo svojega življenja in vse, kar je dobro. Zahvalimo se za lep dan pred nami. Prosimo za mirno razumevanje tega, kar delamo v svojem življenju. Navedimo več stvari, za katere smo hvaležni. In ves dan, ko imamo mini odmore, si izgovarjajmo pozitivne stavke. Tudi če se nam dan ne zdi v redu, vseeno še naprej govorimo pozitivno. Še naprej na glas govorimo o pozitivnih stvareh in jih držimo v mislih. Sčasoma se bo utopil hrup duševnega uma, ki se želi boriti s srcem.

Če želimo resnično vedeti odgovore v življenju, postavimo eno roko na glavo in eno roko na srce. Zastavimo vprašanje in vedimo, da združujemo um in srce in da se ne moreta boriti drug proti drugemu, ko ju združimo kot eno. Vsak dan vadimo in se poslušajmo globoko v srcu in duši, in nagovorimo um s svojim pozitivnim samogovorom.

 

Brez skrbi, ugotovili boste, da bo vse lažje in lažje.

Ko sem prevajal ta članek s pomočjo googla, sem ponovno videl, kako imamo Slovenci težave s pozitivnim govorom. Celo googl je prevedel negativno, točno tako kot govorimo… PRIMER: Pomembno je, da ne pozabimo ohranjati um in srce usklajeno… Pomembno je, da se spomnimo ohranjati um in srce usklajeno… Zelo je pomembno kako mislimo in izgovarjamo, da se izogibamo negativnim vzorcem, ki jih imamo v koreninah našega jezika.

Kaj dviguje našo vibracijo: Hvaležnost, Prijaznost, Ljubezen, Veselje, Strast, Odpuščanje, Sprejemanje, Sončni žarki, Hoja po naravi, Globoko diha, Joga, Vadba, Smeh, Nasmeh, Objem, Petje, Ples, Prizemljitev, Surova cela hrana, Zrna, sadje, oreški, Sproščujoča glasba, Ustvarjalnost

Kaj znižuje našo vibracijo: Hitra hrana, Alkohol, Slabi odnosi, Negativne misli, Negativni samogovor, Okoljski toksini… Strupeni produkti… Preveč rdečega mesa… Beli sladkor… Zdravila… Sevanje… Kričanje… Prepiranje… Oklepanje se preteklosti… Jeza… Zamera… Zavist… Živeti kot žrtev… Občutek krivde… Elektromagnetno valovanje… Internet

What does an angel look like?

I get this question a lot and it is an important one.  The key to being able to see your angels is to recognize that not all people have the gift of seeing.  You may feel them instead.  A brush across the shoulders is a common thing that I hear from people, for example.  You may have an inspired feeling or excitement, when your angels are showing you that they are around.  Spits or sparkles of light are very common when you do see them.  White sparkles that disappear when you look directly at them are your guardian angels.  Coloured lights, are quite often the Archangels.  For example, Archangel Ariel would come as pink and she would be helping you to fully love yourself.  Archangel Michael comes as royal blue or royal purple and he is showing that you are protected.  Angels show themselves in so many ways.  Some see a wing in the clouds and just know that their angels are showing themselves.  Others see them in people stopping to help them with directions.  They come in all shapes and sizes and all ways. It is up to us to open up and ask them to show themselves.  They always do.

Do angels give bad messages?

Absolutely no negative messages come from angels.  I have never received a “bad” message from an angel.  They will often give you subtle warnings that will guide you to go the right direction, however, and this never includes a negative feeling accompanying it.  Occasionally when I have been in danger or when I was not listening to my guidance they have come with a booming voice in my head and told me straight out “Go inside NOW!”, or “Listen!”, “Pay attention right now!”.   Angels do not have ego and they will not play with yours.  Angels are loving, caring, gentle and come as messengers of God. They are here to help us connect with the Divine and to bring peace to the world.  They want to inspire you, help you make decisions in the now that will guide you towards the future that you truly seek, on a deeper level.  They do not dwell in the past.  Angels work with the NOW.  Angels work with the truth and they only work with the positive.

flower7

 

What is the best way for me to experience my angels?

Again, it is important to understand that not everyone can “see” angels.  There are many different levels of communications.  Four ways of communication that are most commonly practiced are Clairvoyance (Clear Seeing), Clairsentience (Clear Feeling),Claircognizance (Clear Knowing), and Clairaudience (Clear Hearing).

What does “Clair” mean anyways?

The term clairvoyance comes from the French word clair meaning “clear” and voyance means “vision”.   Clairsentient people see things through their feelings, while a Clairvoyant would see through visual signs.  One does not have to be just Clairvoyance in order to see.  It is important to find your own clair; the one that you are most comfortable with and then you can combine the clairs and eventually work your way into using all of them to communicate with the angels.

For example, as I type this there are 7 deer on my lawn.  I couldn’t get a better sign from my angels at this very moment.  It is a beautiful feeling I have inside.  I see them all.  I know that 7 means  that one is on the right path (See “Angel Numbers” by Doreen Virtue.) Also deer means pathway and so I am getting a double message saying that this is what the angels wanted me to tell you about and that I am indeed doing what I am meant to be doing.  I could say that I am using all four clairs here.  I am “seeing” the deer.  I am “feeling” good inside, accompanied with goosebumps.  I am getting a “knowing” because I know the meanings of these things and I am “hearing” in my own mind that I am going in the right direction.

Messages from your angels and even your past loved ones are as simple as this.  We should not make it complicated in any  way.

turtle

Clear Seeing- Clairvoyance - This includes dreams, déjà-vu, visual signs cloud visions, or symbols you see over and over.

Visual signs to look for:

Feathers, pennies, cloud visions (Children see shapes in clouds all the time.  This is the divine speaking and saying we are being watched over.  If you keep a symbols book handy, you’ll be amazed at what your angels are telling you), animals (Ted Andrews’ book “Animal Speak” is a good reference for what your angels may be telling you. Or his “Nature Speak” for nature signs you keep seeing everywhere.) I also like Betty Bethards, “Dream Book” which has nice and positive meanings that can be used in dreams and visual signs alike.

Angels may come in a dream as a duck and show you freedom and buoyancy and the need to get a hold of your emotions.  Or they could show you a fluffy bunny rabbit in the field that may represent the need to be more creative.   Creative ideas may be multiplying within you right now and you may be getting the message to hunker down and finish these projects and write down the new ones so you can come back to them later.

Dreams

dreamsDreams– As mentioned above, I like Betty Bethards book, “The Dream Book” for dream questions.  She makes it simple.  And helps you understand with no negative meanings. I am a firm believer that even if a snake bites your head off in your dream it is NEVER a negative meaning.  Perhaps it is telling you that you are in your head too much and it is showing you where you are sick at this moment and to clean up that area.  And or to stop biting others heads off and is showing you how it feels.

Clear Feeling- Clairsentience

Goosebumps, gut feelings, feeling yes or no, you may even receive others pain for a quick moment (perhaps so you can send good wishes or energy their way).  These are but a few examples.

Yes or no feelings are very different from one another.   Sudden rushes of energy that go upwards may be a yes, where a heaviness or a lower feeling may be no, for example. Everyone experiences this differently so don’t be frustrated if your yes is something different.

Clairsentient people are very often coined as being hypo-sensitive.  I am primarily clairsentient and some days I feel so much I could explode.  Angels come through our feelings very often to give us messages.  Thank them for helping you feel gentle guidance but clear at the same time.

Clearing and Grounding techniques are very important and should be taken seriously.

Clairsentients need to be constantly cleared, nurtured, well watered, well fed and well loved.  It is important to not take life so seriously if you feel as much as I do.  I learned the hard way that you can get bogged down easily if you let too much in.  I find a nice salt bath or connecting with nature once a day, even if it is sitting in natural light helps me.  Doing dishes can ground you.  Imagining roots coming out of your feet and planting yourself is another grounding technique.  It is very important for anyone, but Clairsentients are so susceptible to taking on others emotions, so ask Archangel Michael and Jesus to live with you and to clear you every day.  I Also ask the water spirit to wash away anything that is not mine while I shower or wash my hands.  She is gentle and loving and helps anyone who calls on her.

Clear Knowing- Claircogizance

When you know, you just know.  You know and you don’t necessarily know how you know.  You know without being told. It can come in the form of insights, inspiration.  It is a strong sense of knowing that logic cannot really explain. Claircognizance is connected to the analytical type or mental-oriented person.  When I think of a claircognizant, I think of Einstein who was very good at problem solving and understanding abstract concepts and putting them into symbols that some can follow and some find abstract in themselves.  Clear Knowing people have a tendency to know too much and be thought of as having the answer for everything, which could get them in trouble in the classroom or with friends as often they are seen as the know-it- alls in the eye of non-claircognizants. Your angels may be bringing you messages through your knowing.  Who knows what messages they are bringing to you and you don’t know because you know and you don’t know why.  If the sense of knowing just comes to you, don’t stress that you can’t see, feel or hear things.  Know that what is coming to you is the message.  It just feels so natural that you don’t “know” it’s a message at all often enough.  Also, don’t forget that gut feelings and déjà-vu and dreams interpretations are all part of “knowing”.

Clear Hearing- Clairaudience.

Clairaudience can be a number of things. Ringing in your ears, bells, birds chirping, voices in or outside of your ear. The same song may play over and over again.  Pay attention to what keeps coming up as you would be surprised as to what your angels are telling you.  That song may have a word or a phrase that is directing you in your life now in some way.

Clairaudience is thought to be the “supposed” power to hear things outside the range of normal perception.  I emphasize “supposed” because this is a gift that many have been put into institutions for having.  If you hear a beautiful voice in your head telling you that world peace is possible, share it with the open only.  People in your office may not always “hear” what you hear.

This is a beautiful gift and if you have it, be proud.  It takes some years to develop this ability and listen closely to the messages that come to you.  If you feel that God or the angels are speaking to you, they probably are.  If it is a positive message, it is indeed the Divine.  If it is not, then your ego is playing with you.

What is ringing in your ears?

This is a kind of downloading of information from your angels for now or something upcoming that will guide you and help you.  There is a difference between losing hearing and this ringing.  I lost hearing from ear infections as a child.  That ringing, when I lost hearing in my left ear was monotone and then it died off slowly. When angels bring information to me, it is more like a fax machine bomb going off in my ear.  It sometimes hurts.  I tell them. thank you for the information and then ask them to tone it down.  They do not get hurt by this and they immediately turn down the volume. They will indeed turn down the volume.  Then you may notice someone comes to you for help and then somehow, you don’t know why or how but you have a message for them.  Or you may later have a gut feeling about something and wonder where that came from. It had been downloaded for you previous to this.

Is my past relative an angel?

Angels are angels that have not lived on earth.  Relatives that have passed on are not angels.  They may be your guide and act very much like an angel and help you and give you signs to help you along your journey, like your angels do, but they are not angels. Guides can still have ego and so what you can hear, feel, see, and know from them may or may not always be angelically inspired.  This is why I never work with past loved ones without the presence of my angels and Archangel Michael.

How do I know if I have an angel?

 

Everyone has two guardian angels.  I do not name peoples angels for them, as I feel it’s important for them to feel, hear, see or know the names themselves.  One of my angels is named Patience.  This was a lesson I learned and am still learning (being patience) and somehow, without knowing I just ‘knew’ that one was called this.  The other named herself in my ear.  She spoke loudly and I felt a surge of energy and I had goosebumps. These goosebumps have served me all my life as a “Yes, yes, yes!!!” answer.  So Stella it was.   Stella is more of a Fairy God mother-like figure; more outspoken and pushes me to go further and to do my life purpose.  Patience sits back quietly and doesn’t say much but she comforts me when I’m down and has protected me like a lionesse when the goings got tough.

Take some time to sit and meditate. Ask your angels, “What are your names?”.  Get a sense, or feeling of the name  and pay attention to what comes to you.  Don’t disregard anything that comes to you.  The names will come.  If it one is male, you’ll feel warm energy.  If she is a female then you may feel a cool breeze or energy, for example. Past loved ones can be felt by warm or cool energies as well.

How do I know if I’m psychic?

 

Psychic is a special name made up, I believe, to make some feel more special than others.  In all honesty, and yes I have had my abilities all my life, I believe everyone is “psychic”.  Everyone has had dreams come true, déjà-vu, a feeling or knowing before something happend and wondered why we didn’t do something about it.  There is not one of us that has a “special” ability.  We are all special and we all deserve to communicate with God and the angels.  Anyone who claims that they are special, are talking from the ego and should be encouraging you to “see” what they see, not just take payment for seeing and keeping their gifts secret.  I have been gifted to help others, to inspire the not yet inspired.  You are profoundly psychic, you just don’t know it yet.

What level of psychic ability do you want to be at is the question you need to be asking yourself.  Just work on it.  It will come if you want it to.